Home > Activiteiten en Referenties > KLM - Seat Choice

KLM - Seat Choice (Economy Comfort)

voor Air France-KLM
sector Reizen & Vakantie
periode van 02/2007 tot 07/2007

Nieuwe diensten aan boord van KLM-AF vliegtuigen.

Nieuwe diensten aan boord

KLM E-business is op 10 mei 2007 een pilot gestart met de nieuwe service Seat Choice waarbij het voor passagiers mogelijk is om tegen betaling te kiezen voor een stoel met extra beenruimte.

Seat Choice concept
Passagiers die inchecken via Internet-Check-In (ICI) worden, zolang er Economy Class-stoelen met extra beenruimte beschikbaar zijn, gewezen op het nieuwe seat choice product. Per vlucht gaat het om een beperkt aantal stoelen; daarom geldt het aanbod op basis van 'first come, first serve'. De prijs is 50 euro per stoel per vlucht en betalen kan uitsluitend per creditcard. KLM's Flying Blue Platinum- en Gold-deelnemers kunnen deze stoelen zonder kosten via ICI reserveren Passagiers kunnen gebruik maken van het Seat Choice concept op KLM-vluchten van Singapore, Manilla en Curaçao naar Amsterdam.

Het aantal intercontinentale KLM-vluchten waarop de service beschikbaar is wordt na de pilotperiode uitgebreid. Inmiddels is dit succesvolle product herdoopt in KLM Economy Comfort.

IT
De ontwikkeling van het Seat Choice concept betekent de introductie van een geheel nieuw business proces door bestaande en nieuw te ontwikkelen systemen. Zo waren ingrijpende aanpassingen nodig in het Codeco systeem, Internet Check-In en in de administratieve- en betaalsystemen. Daarnaast is er een nieuwe webapplicatie ontwikkeld (genaamd PSM) voor het onderhouden van prijzen, commerciële beschikbaarheid van het Seat Choice product en het registreren van de status van de verkochte stoelen.
In het Seat Choice project is een zeer goede samenwerking tussen Information Services en de business tot stand gebracht. Aan business zijde zijn dit voornamelijk E-business, Ground Services, Inflight Services en een groot aantal operationele en financiële afdelingen die door het Seat Choice concept geraakt worden. Het Seat Choice project heeft ook de basis gelegd voor andere nieuw te ontwikkelen betaalde services.

Rol in het project

  • Opereren aan business-zijde als schakel tussen business en IT.
  • Namens de business ervoor zorgen dat wensen en eisen vanuit de business worden gerealiseerd (liefst meer dan dat!).
  • Bewaken van de kwaliteit van nieuwe IT opleveringen, inclusief test- en verbeterprocessen, voortdurend inspelend op nieuwe inzichten aan business- en IT-zijde.
  • Faciliteren van kennisoverdracht tussen project en stakeholders aan de businesszijde, zoals finance en customer care (Cygnific).
  • Ondersteuning bij de inrichting van nieuwe business processen.
  • Faciliteren en ondersteunen van het business implementatie team, o.a. trouble shooting in pilotfase.
  • Ontwerp sturingsinformatie voor business (Management Informatie) en bewaken realisatie daarvan. 

Meer over het nieuwe product.

www.klm.com
www.airfrance.com

Naar: Referenties
 
Home Over Evincive Activiteiten en Referenties Contact